Zmrzlina do kavárny jenom v létě? Každý, kdo má tento názor, určitě nikdy v sychravý a chladný den nevyzkoušel teplý croissant s vanilkovou zmrzlinou… Pokud si myslíte, že prodávat italskou zmrzlinu a americké spirály má smysl jen v sezóně, pak si přečtěte, v jaké podobě je můžete nabídnout, aby se z nich ve vaší kavárně stal celoročně nejoblíbenější dezert. Zmrzlina jako „žhavé“ zboží i v zimě? Je to opravdu možné!
Mohlo by se zdát, že zmrzlinu se vyplatí prodávat pouze sezónně, během teplých měsíců v roce. Jenže zmrzlina představuje vynikající celoroční doplněk kavárenské nabídky, dokonce i za chladných měsíců. Jde o univerzální dezert a zároveň o produkt s neomezenými možnostmi použití. Můžete ji kombinovat s řadou různých surovin. Zmrzlinové variace v podobě neotřelých spojení vám přitáhnou zákazníky bez ohledu na aktuální sezónu.
Majitelé kavárny se často rozhodují, jakou zmrzlinu do svého podniku zvolit. Může se zmrzlina pro zmrzlinárny osvědčit v běžné kavárně nebo restauraci? Jako výrobce zmrzliny v prášku LYKKE víme, že příprava zmrzlinového dezertu z našich směsí, je velmi jednoduchá a spolehlivá. Stačí mít zmrzlinový stroj a můžete nabídku dezertů obohatit o desítky nových položek se zmrzlinou.
Proč se vyplatí vybrat si zmrzlinu LYKKE? Protože je to přírodní zmrzlina, kterou máte na dosah ruky, přímo od výrobce, po celý rok. Poctivá zmrzlina to není jen řemeslná zmrzlina, je to také točená zmrzlina ze stroje. Důležitá je kvalita výrobku a zmrzlina LYKKE se vyznačuje prémiovou kvalitou: obsahuje přírodní suroviny a je bez umělých barviv a zbytečných konzervačních látek. Její základ stejně jako u tradiční zmrzliny tvoří plnotučné mléko.
Zmrzlina může být vynikající přílohou k originálním dezertům! Zde je 10 inspirujících nápadů na dezert se zmrzlinou a dalšími surovinami, které určitě máte ve své kavárně.
Affogato je tradiční italský dezert, který tvoří kopeček zmrzliny politý horkým espressem. Jak napovídá samotný název (affogato v italštině znamená „utopený“) zmrzlina se doslova „topí“ v kávě a tvoří mimořádně aromatický dezert se zajímavou kombinací chutí a konzistencí. Skvěle se připravuje z italské zmrzliny. Zvolte vanilkovou nebo smetanovou příchuť – obě výborně chutnají s intenzivní chutí kávy. Affogato, které spojuje horké a studené suroviny, se ideálně hodí pro zimní období.
Kombinace jemné vanilkové nebo smetanové zmrzliny s horkým, čerstvě upečeným francouzským loupáčkem je dezert, který si rádi dopřejete v kteroukoliv roční dobu. Teplý croissant pomalu roztápí zmrzlinu, tvoří krémovou, sametovou polevu, která chutně „obaluje“ další přísady, které k nim vyberete: ovoce, kousky čokolády, oříšky a sušené plody. Celek můžete navíc ozdobit sladkou polevou – javorovým sirupem, teplým karamelem, medem – nebo posypat moučkovým cukrem.
Zmrzlinový burger je moderní dezert, který napodobuje vzhled tradičního hamburgeru. K jeho přípravě potřebujete máslové housky nebo briošky, zmrzlinu a sladké přílohy. Vzhledem k tomu, že je můžete připravit v mnoha chuťových variantách, máte skutečně bohatý výběr možnosti: od klasických kompozic, které kombinují smetanovou zmrzlinu s čokoládovou polevou, až po odvážnější, které využívají sušené plody, ořechy, cukroví, solené pistácie, posypy a polevy. Tento dezert překvapí nejen svou formou, ale také kontrastem teplot, a tím přináší nový chuťový zážitek.
Chutné čokoládové brownies s výrazně ochucenou zmrzlinou, např. ořechovou nebo kávovou, se osvědčí jako teplý dezert, který je ideální pro chladné dny. Porce italské zmrzliny na kousku teplých brownies, společně se šlehačkou a čokoládovou nebo karamelovou polevou je varianta, kterou zákazníci určitě uvítají s nadšením.
Skořicí vonící teplá šarlotka podávaná s kopečkem zmrzliny představuje dokonalý dezert pro podzimní a zimní období a získá si srdce (a jazýčky) zákazníků vaší kavárny. K přípravě můžete použít zmrzlinu ze stroje – nejlépe ve verzi soft – s vanilkovou nebo smetanovou příchutí.
Porce zmrzliny podávaná s ořechovou pomazánkou nebo pistáciovou pastou, s trochou slaného karamelu nebo medu, s praženými ořechy představuje vydatnou zimní pochoutku se zajímavou příchutí. Výrazně ořechový sladký dezert dokonale zapadá do atmosféry vánočních svátků.
Soft zmrzlina s horkým ovocným rozvarem je oblíbený dezert nejmladších návštěvníků kaváren, proto ho rozhodně stojí za to zařadit na jídelní lístek. Horký rozvar z lesního ovoce, malin a jahod můžete doplnit například čerstvým ovocem, lístky máty nebo rozdrobenými sušenkami s bílkovou polevou.
Italská zmrzlina podávaná s teplými churros a čokoládovou nebo karamelovou polevou představuje dezert s velkým marketingovým potenciálem. Vypadá a chutná skvěle – určitě zachutná širokému okruhu zákazníků.
Vanilková nebo smetanová zmrzlina podávaná s olejem a solí je netradiční, doslova exkluzívní dezert, který kombinuje zcela odlišné chutě a konzistence: sladkost krémové zmrzliny a trpkost oleje spojenou se slaností mořské soli. Toto neotřelé spojení pochází ze středomořské kuchyně a přináší zajímavý (a nový!) chuťový zážitek. Je to skvělý dezert pro milovníky kulinářských experimentů.
Zmrzlina v kombinaci s kávovým nebo čokoládovým likérem nebo troškou horkého mandlového likéru je vynikající tip na elegantní a zahřívací dezert pro dospělé.
Zmrzlina je skvělý základ pro řadu dezertů, které lze snadno přizpůsobit sezóně a náladě zákazníků. Není problém s ní připravit celoroční nabídku dezertů – existuje tolik možností, že snadno vytvoříte zajímavé menu, které přiláká zákazníky s různými chuťovými preferencemi. Kromě toho, že vaše nabídka originálních celoročních zmrzlinových dezertů bude rozmanitá, odliší vaši značku od konkurence.
Zmrzlina pro kavárny vám umožní vytvořit celoroční nabídku, která může čerpat ze sezónních surovin a klasického teplého pečiva. Tyto dezerty kombinují lákavý vzhled s moderním přístupem ke kulinářskému umění, což přitahuje pozornost zákazníků a pověst o nich se velmi rychle šíří mezi lidmi. S jejich pomocí snadno a atraktivně uděláte reklamu vlastní zmrzlinárně nebo kavárně na plakátech, letácích nebo sociálních sítích. Originální dezerty přilákají zákazníky bez ohledu na aktuální venkovní teplotu.