Recept na vafle – nejjednodušší, nejrychlejší, nejlepší. Přímo od Lykke

Recept na vafle – nejjednodušší, nejrychlejší, nejlepší. Přímo od Lykke

Jako výrobce zmrzliny, ledové tříště a vaflí, který v branži působí už řadu let, víme dobře, že profesionálové v gastru mají nejraději jednoduchá, rychlá a spolehlivá řešení. Není na tom nic zvláštního. Hotová řešení, která zaručují vždy kvalitní výsledek, představují v pohostinství základní kámen, na němž lze vybudovat rentabilní podnikání. Jedním z nich je náš způsob přípravy křupavých, nadýchaných a voňavých vaflí. Vyzkoušejte náš recept a nabídněte zákazníkům vafle, na které se budou stát řady.

Nejjednodušší recept na vafle

S čistým svědomím můžeme tvrdit, že jde o nejjednodušší a současně nejlepší recept na vafle, jaký známe. Během jejich přípravy nemusíte používat kypřící prášek, rozpouštět máslo, přidávat vejce ani šlehat bílky. Vzhledem k tomu, že nebudete používat čerstvá vejce, nemusíte mít od hygieny povolení na práci s touto surovinou. Vafle podle našeho receptu můžete do vaší nabídky zařadit už během jediného dne! Na přípravu vaflí budete potřebovat vaflovač, tři suroviny a pár minut času.

Těsto na vafle – recept podle Lykke

Na přípravu sladkých vaflí budete potřebovat směs na sladké vafle LYKKE, vodu, olej a také vhodné vybavení: vaflovač a šlehací metličku nebo mixér.

Suroviny:

Sweet waffle mix – směs na sladké vafle LYKKE

voda

olej

Návod na přípravu vaflí:

1 kilogram směsi smíchejte s 1 litrem vody a 150 ml oleje. Mixér nebudete nutně potřebovat – hladké těsto bez problémů připravíte pomocí šlehací metličky. Je potřeba nechat těsto na vafle odpočinout? Připravenou hladkou hmotu je určitě dobré nechat čtvrthodiny odpočinout (při pokojové teplotě). Tuto chvíli využijte k tomu, že zapnete vaflovač a necháte ho zahřát. Jak se pečou naše vafle? Vafle doporučujeme péct na 200 °C po dobu 4–5 minut nebo na 220 °C po dobu 3–3,5 minuty.

Dá se těsto na vafle připravit předem?

Příprava těsta ze sypké směsi zabere mnohem méně času než příprava z jednotlivých surovin. Toto hotové, expresní řešení vám umožní během chvilky nabídnout čerstvé a chutné vafle. Pokud je nemůžete péct průběžně, upečte si je předem, a to tak, že je budete ve vaflovači péct maximálně 3 minuty. Když je pak následně ohřejete (po dobu 1,5 minuty), vafle budou znovu teplé, na povrchu dostatečně tvrdé a nadýchané uvnitř.

Recept na vafle – v čem spočívá tajemství vynikajících křupavých a nadýchaných vaflí?

Čím to je, že vafle připravené z hotové sypké směsi, jsou ideálně upečené, měkké uvnitř, křupavé na povrchu a po upečení se bez obtíží odlepí od vaflovače? Dosáhli jsme toho tím, že jsme ve směsi použili správný poměr mouk s nízkým obsahem lepku. Odpovídající výběr typů mouky zajišťuje vaflím také pevnost, která mimořádně důležitá, pokud se vafle dále zdobí a servírují s přílohami. Ve složení jsme záměrně na minimum omezili přídatné látky, a proto naše vafle chutnají přirozeně. Stejně jako upečené doma. Není na tom nic zvláštního. Ve složení vaflí LYKKE najdete tytéž základní suroviny, které byste použili při jejich pečení pro svou rodinu.

Osvědčený recept na vafle – těsto ze sypké směsi

Hotová směs usnadňuje a zrychluje přípravu vaflí a výborně se osvědčí v každém podniku. Pokaždé z ní upečete stejně kvalitní vafle, a to nezávisle na tom, kdo je bude připravovat. Výsledek bude vždycky stejně dobrý. Budou to dokonalé vafle. Křupavé na povrchu, měkké uvnitř, chutné a voňavé. Pochutnáte si na nich i jen tak bez ozdob a příloh!

Hotové vafle – recept na nízký food cost

Jak udržet náklady na přípravu vaflí v rozumných mezích a nepřekročit rozpočet? S hotovou směsí na vafle to je jednoduché! Z 1 kilogramu prášku připravíte průměrně 16 kusů vaflí – na 1 vafle připadá přibližně 130 gramů směsi. Díky tomu budou mít vafle pokaždé stejnou gramáž a váš food cost se bude pohybovat ve stanoveném rozmezí. Komfort tohoto řešení si cení mnoho našich partnerů:

Od chvíle, co používám hotovou směs na vafle, jsem ztráty snížil na nulu,“ říká pan Jacek, majitel stánku s vaflemi u jezera v opolském Slezsku. „Na počátku jsem si těsto na vafle připravoval sám, ale vůbec se to nevyplácelo – vafle byly pokaždé jiné, jednou těsto nechtělo vyrůst, jindy se připalovalo k vaflovači, takže ztráty byly znát. S LYKKE mám jistotu, že vafle budou pokaždé stejně kvalitní a že s každým upečeným kusem mám zisk.“

Recept na nejlepší vafle na sladko i na slano

S LYKKE můžete připravit vafle ve sladké i slané verzi. Může to být zároveň vynikající dezert, teplá večeře i výživná snídaně. Lze je výborně kombinovat s řadou potravin, a proto můžete vytvořit řadu chutných slaných i sladkých variant. Zde je několik nápadů na vafle, které si připravíte z našich sypkých směsí.

Recept na rychlé vafle jako dezert… nebo ke snídani

Vafle na sladko mají vanilkové aroma, které dokonale doplňuje jejich chuť – můžete je jednoduše nabízet jen s moučkovým cukrem. Chutnají skvěle! Samozřejmě se k nim skvěle hodí šlehačka, různé chuťové polevy a ovoce, například borůvky, jahody nebo tropické ovoce. Vafle jsou také vynikající ke snídani. Připravte je s výživnými, zdravými surovinami – ořechovou pomazánkou, banánem a javorovým sirupem. Nabídněte zákazníkům možnost, aby si sestavili vlastní vafle. Ať festival vaflových chutí nikdy neskončí!

Vafle na slano – recept na slané vafle s kuřecím masem

Vafle k obědu? Proč ne! Určitě ve slané verzi! Co k nim přidat? Především suroviny, které zajistí, že jídlo bude skutečně vydatné. Výborným nápadem je smažené kuřecí maso. Vafle se smaženým kuřetem, sýrem typu čedar, zeleninou, rukolou nebo salátem z červeného zelí představují syté jídlo a dokonalou kombinaci chutí zároveň.

Vafle na slano – recept na slané vafle s kuřecím masem

Jak za 5 minut připravit vafle ve vegetariánské verzi?

Vafle se skvěle osvědčí také jako vegetariánská snídaně nebo oběd. Výborně se k nim hodí grilovaný sýr a zelenina nebo sázené vejce s avokádem. Směs na slané vafle značky LYKKE má neutrální chuť, a proto máte mnoho možností, s čím vafle připravit. Experimentujte s různými omáčkami a pastami. S vaflemi LYKKE vytvoříte základ pro rozmanitou nabídku jídel ke snídani a obědu.

Jak za 5 minut připravit vafle ve vegetariánské verzi?

Jednoduchý recept na vafle

Pokud použijete hotovou směs, nemusíte se už starat o to, aby vafle byly ve výsledku křupavé. Nemusíte trnout obavou, jestli vám těsto správně vyroste, ani ztrácet čas s neúspěšnými kulinářskými experimenty. Na přípravu ideálních gofrů potřebujete mít jen hotovou sypkou směs LYKKE a znát odpověď na tři hlavní otázky: 1. Co přidáte do těsta na vafle? (olej a vodu) 2. Při jaké teplotě se mají vafle péct nejlépe? (200–220 °C) 3. Jak dlouho by mělo trvat pečení vaflí ve vaflovači? (od 3,5 do 5 minut v závislosti na nastavené teplotě). S těmito znalostmi a směsí na vafle si můžete mít jistotu, že vaše vafle budou vynikající, chutné a vždy skvělé upečené. A že se na ně budou stát řady.

Naše další značky